Djuricic wil loopbaan uit het slop trekken bij Anderlecht

Reacties

Filip Djuricic heeft dankzij Anderlecht weer positieve perspectieven. De Servische international verwacht dat hij in België wel tot zijn recht komt.

Djuricic wil loopbaan uit het slop trekken bij Anderlecht

Djuricic had ook Fiorentina als optie om verlost te worden van zijn uitzichtloze situatie bij Benfica. Maar de middenvelder, die bij SC Heerenveen de bijnaam de Cruijff van de Balkan kreeg, zag meer heil in een verhuizing naar Brussel.

'Anderlecht was de beste keuze, een goed team met veel jonge, talentvolle spelers die aanvallend denken', zei de Serviër nadat de laatste formaliteiten voor de verhuur waren afgerond. 'Ik heb ook goede herinneringen aan deze club. Ik debuteerde in de Champions League tegen Anderlecht en scoorde meteen.'

Die treffer in 2013 maakte Djuricic in zijn eerste maanden bij Benfica, dat hem had overgenomen van SC Heerenveen. Het Portugese verblijf werd echter niet wat hij ervan had verwacht, zoals ook zijn periodes als huurling bij Southampton en FSV Mainz 05 geen onverdeeld succes werden.

Djuricic kijkt liever vooruit. 'Ik praat niet graag over het verleden. Misschien ontbeert het mij aan kracht voor zulke competities, maar ik heb andere kwaliteiten. Ik speel het liefst als spelverdeler, op de 10. Maar ik ben veelzijdig. Als we winnen, kan ik zelfs in doel staan', zei hij met een knipoog.

Djuricic rekent erop er direct te kunnen staan. 'Ik speelde de afgelopen maanden niet. Daardoor zal ik harder moeten werken en ben ik extra gemotiveerd om voor Anderlecht uit te komen. Ik zal mijn opgespaarde energie gebruiken om een betere speler te worden en deze club te helpen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.