Dit zijn bij overwintering de mogelijke tegenstanders van Vitesse

Reacties

Nu alles erop wijst dat Vitesse doorgaat naar de tussenronde van de Conference League, is ook duidelijk welke ploegen Arnhemmers na de winter kunnen treffen. VI zet de mogelijke tegenstanders op een rij.

Dit zijn bij overwintering de mogelijke tegenstanders van Vitesse
© Pro Shots

Vitesse zat na de 3-1 zege op NS Mura in de wachtkamer doordat het duel tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais niet werd gespeeld wegens een corona-uitbraak bij de Londenaren. Zaterdag heeft de UEFA bekendgemaakt dat er geen nieuwe datum kon worden gevonden voor de wedstrijd, waardoor een reglementaire nederlaag voor Spurs dreigt.

De tuchtcommissie van de UEFA moet dit nog bevestigen, maar het lijkt een formaliteit dat dit gebeurt. Het zou betekenen dat Vitesse voor het eerst in de clubhistorie zou overwinteren in Europa en dat Nederland na de winter nog altijd met vijf clubs meedoet in de Europese competities. Dat laatste is overigens geen unicum. Dat gebeurde voor het laatst in het seizoen 2004/05.

Waar AZ en Feyenoord als groepswinnaar al door zijn naar de achtste finale van de Conference League, moet Vitesse net als het uit de Europa League afkomstige PSV een tussenronde spelen. De Arnhemmers zouden als nummer twee van de Conference League een nummer drie uit de Europa League treffen, waarbij een koppeling aan de Eindhovenaren niet mogelijk is.

Op maandag 13 december wordt er geloot. Wedstrijden worden gespeeld op 17 en 24 februari.

deelnemersveld tussenronde conference league

Groep Nummer drie EL Nummer twee ECL
A Sparta Praag Maccabi Tel Aviv
B PSV Partizan Belgrado
C Leicester City Bodø/Glimt
D Fenerbahçe Randers FC
E Olympique Marseille Slavia Praag
F FC Midtjylland PAOK Saloniki
G Celtic Vitesse?
H Rapid Wien Qarabag
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.