Dit zijn alle Eredivisie-spelers die deelnemen aan het EK

Reacties

Zestien spelers uit de Eredivisie zijn geselecteerd voor het EK. De meeste daarvan zijn afkomstig uit het keurkorps van Ronald Koeman.

Dit zijn alle Eredivisie-spelers die deelnemen aan het EK
© Pro Shots

Koeman nam zes Eredivisionisten op in zijn selectie: Steven Bergwijn, Brian Brobbey (beiden Ajax), Lutsharel Geertruida, Justin Bijlow (beiden Feyenoord), Jerdy Schouten en Joey Veerman (beiden PSV).

Bij Kroatië verdienen drie spelers hun brood in de Nederlandse competitie: Borna Sosa, Josip Sutalo (allebei Ajax) en Luka Ivanusec (Feyenoord). Tsjechië trekt met Ondrej Lingr (Feyenoord) en Michal Sadílek (FC Twente) naar het EK en ook Slowakije is met een tweetal Eredivisionisten vertegenwoordigd: Dávid Hancko en Leo Sauer van Feyenoord. Dan zijn er verder nog de 'eenzaten' Gernot Trauner (Oostenrijk/Feyenoord), Johan Bakayoko (België/PSV) en Ahmetcan Kaplan (Turkije/Ajax). SC Heerenveen verdediger-Pawel Bochniewicz viel bij Polen op het laatste moment af. 

Met zeven spelers is Feyenoord de hofleverancier als het gaat om Nederlandse clubs. Daarna volgen Ajax (vijf) en PSV (drie).

Tijdens EURO 2020 waren er zeventien Eredivisionisten geselecteerd, vijftien meer dan in 2016 en bijna een evenaring van het record uit 1988, toen achttien spelers uit de Nederlandse competitie deel uitmaakten van een selectie.

Alle Eredivisie-spelers op het EK:

Speler Land Club
Johan Bakayoko België PSV
Steven Bergwijn Nederland Ajax
Justin Bijlow Nederland Feyenoord
Brian Brobbey Nederland Ajax
Lutsharel Geertruida Nederland Feyenoord
Dávid Hancko Slowakije Feyenoord
Luka Ivanusec Kroatië Feyenoord
Ahmetcan Kaplan Turkije Ajax
Ondrej Lingr Tsjechië Feyenoord
Michal Sadílek Tsjechië FC Twente
Leo Sauer Slowakije Feyenoord
Jerdy Schouten Nederland PSV
Borna Sosa Kroatië Ajax
Josip Sutalo Kroatië Ajax
Gernot Trauner Oostenrijk Feyenoord
Joey Veerman Nederland PSV

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.