Dit zeggen de odds over de EK-kansen van Oranje

ADVERTORIAL – Het grote voorbereiden op het EK kan daadwerkelijk beginnen voor het Nederlands elftal nu de loting verricht is. Oranje is gekoppeld aan Frankrijk, Oostenrijk en een van de winnaars van de play-offs. De quoteringen van Unibet geven een beeld van hoe de kansen worden ingeschat.

Dit zeggen de odds over de EK-kansen van Oranje
© Pro Shots

Koeman lachte als een boer met kiespijn toen hij bij de NOS werd gevraagd naar een eerste reactie op de loting voor de groepsfase. Onder deze bondscoach speelde het Nederlands elftal al vier keer tegen Frankrijk. Daar komt in Leipzig dus een vijfde keer bij. 'We kunnen er niets aan veranderen. Het is misschien een voordeel dat we ze dan niet kunnen treffen tot aan de finale', reageerde hij.

Nederland verloor drie van zijn vier vorige ontmoetingen met Frankrijk. In de kwalificatiereeks voor dit EK waren de Fransen in Parijs en Amsterdam nog met 4-0 en 1-2 te sterk. Zo verrassend is het dus niet dat het land met misschien wel de breedste selectie ter wereld de favoriet is om poulewinnaar te worden. De quotering voor Frankrijk als winnaar van Groep D is 1.58.

Hoe ver kan Nederland komen? In de voorbije interlandperiode werd hoop gepredikt door onder anderen Virgil van Dijk. De Liverpool-verdediger was optimistisch. Hij wees erop dat de selectie in de voorbije interlands niet op volle kracht was door de blessures van onder anderen Frenkie de Jong en Memphis Depay. Zijn de belangrijkste spelers allemaal fit, dan hoeft Oranje voor weinig tegenstanders onder te doen, zo luidde de boodschap. Kijkend naar de odds worden de kansen van het Nederlands elftal duidelijk veel hoger ingeschat dan bijvoorbeeld die van Oostenrijk. Inzetten op Oranje als groepswinnaar kan 3.75 keer de inleg opleveren, terwijl de odd voor groepswinst van de Oostenrijkers 9.00 is.

Ben je niet zo zeker van groepswinst voor het team van Koeman, maar denk je dat het Nederlands elftal wel gewoon in de Top 2 eindigt in deze poule? De odd daarvoor is 1.80. De quotering voor een klassering van de Fransen bij de eerste twee is 1.20. De derde opponent van Oranje wordt pas eind maart bekend. Polen, Estland, Wales en Finland zijn de mogelijke tegenstanders, die landen strijden nog in de play-offs.

Engeland
Na de loting is ook een helder beeld ontstaan van hoe de kansen op eindwinst op dit moment worden ingeschat. Het vorige EK werd natuurlijk gewonnen door Italië, dat in Groep C van de kwalificatiecyclus maar ternauwernood tweede werd achter Engeland. De Italianen zijn bij het komende toernooi slechts een outsider. Engeland wordt als verliezend finalist van het vorige EK gezien als de topfavoriet, samen met Frankrijk. Gastland Duitsland wordt ook zeker kansrijk geacht, ondanks al zes nederlagen in dit kalenderjaar. Nederland is net zozeer als de Italianen outsider.

Land Odds voor eindwinst
Engeland 4.50
Frankrijk 4.50
Duitsland 7.50
Spanje 8.00
Portugal 9.00
België 15.00
Italië 19.00
Nederland 19.00
Denemarken 36.00
Kroatië 36.00
Servië 71.00
Turkije 71.00

Bekijk hier alle quoteringen voor het EK in Duitsland.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's