Dit wordt vermoedelijk de vervanger van Sadio Mané tegen Oranje

Reacties

Senegal gaat het gemis van Sadio Mané tegen Oranje maandagmiddag hoogstwaarschijnlijk opvangen met Ismaïla Sarr. Omdat de 24-jarige aanvaller naar de linkerkant verhuist, komt Krépin Diatta in het elftal.

Dit wordt vermoedelijk de vervanger van Sadio Mané tegen Oranje
© Pro Shots
Senegal
Senegal
0 - 2
Nederland
Nederland

Afgelopen donderdag werd duidelijk dat Mané toch niet fit genoeg was om deel te nemen aan het WK. De dertigjarige superster bezorgde zijn land begin 2022 de Afrika Cup en schoot Senegal in maart hoogstpersoonlijk naar het WK. Het gemis van Mané is logischerwijs een enorme streep door de rekening, maar volgens Senegalese media hoefde bondscoach Aliou Cissé niet lang na te denken over een vervanger.

© Pro Shots

Sarr (47 interlands, 10 goals) is de meest logische kandidaat. De rechtsbenige aanvaller speelde de laatste jaren bij Senegal hoofdzakelijk aan de rechterkant, maar dat was vooral zodat Mané op links kon spelen. De verwachting is dat Sarr het tegen Oranje eindelijk op zijn favoriete positie mag laten zien. AS Monaco-aanvaller Diatta neemt dan zijn plek op de rechterflank over, Boulaye Dia (Salernitana, gehuurd van Villarreal) wordt vermoedelijk de centrumspits.

Sarr is in goede vorm afgereisd naar Qatar. De 24-jarige buitenspeler was dit seizoen bij Watford goed voor zes doelpunten en vier assists in zeventien competitieduels. Hij is watervlug en ondernam dit seizoen al vijftig dribbels voor de nummer vier van het Championship. Hoogtepunt uit zijn Watford-carrière was zonder twijfel zijn optreden tegen Liverpool in februari 2020: met twee goals en een assist bezorgde hij The Reds in het kampioensjaar een zeer verrassende 3-0 nederlaag.

Sarr speelt sinds 2019 voor Watford, dat liefst dertig miljoen betaalde om hem over te nemen van Stade Rennais. Afgelopen zomer was hij dicht bij een transfer terug naar de Premier League, onder meer Leeds United en Aston Villa hadden serieuze interesse, maar zijn miljoenentransfer ketste aan het eind van de window af.

Lees op VI PRO meer over de vermoedelijke opstelling en de speelwijze van Senegal:

Wereldkampioenschap

Stand Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Senegal
Meer over Senegal
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.