Dit is het programma van Oranje op het EK 2024

Reacties

Het Nederlands elftal maakt zich op voor zijn elfde EK-deelname. Wanneer komt Oranje in actie tijdens EURO 2024?

Dit is het programma van Oranje op het EK 2024
© Pro Shots

Wanneer speelt Oranje zijn eerste EK-duel?

Voor Nederland begint het EK op zondag 16 juni om 15.00 uur met een wedstrijd tegen Polen, dat zich via de play-offs plaatste voor het toernooi in Duitsland. Deze confrontatie wordt afgewerkt in het Volksparkstadion van Hamburg, waar Oranje tijdens de halve finale van het EK 1988 afrekende met West-Duitsland.

Wanneer speelt Oranje zijn tweede EK-duel?

Nederland vervolgt zijn EK-campagne op vrijdag 21 juni met een clash tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Plaats van handeling is de Red Bull Arena in Leipzig. Om 21.00 uur wordt daar de bal aan het rollen gebracht.

Wanneer speelt Oranje zijn derde EK-duel?

Oranje sluit de groepsfase af met een duel met Oostenrijk. Dit treffen begint op dinsdag 25 juni om 18.00 uur en wordt afgewerkt in het Olympiastadion van Berlijn.

Hoe ziet het vervolg van het EK eruit?

De toptwee van de groep kwalificeert zich rechtstreeks voor de achtste finale. Ook de vier beste nummers drie van de zes poules mogen zich melden in de knock-outfase. Wordt Nederland groepswinnaar, dan volgt op dinsdag 2 juli de achtste finale (21.00 uur) tegen de nummer twee van Groep F, waarin Turkije, Portugal, Tsjechië en een play-offwinnaar zitten.

Bij een tweede plaats, stuit Oranje op de nummer twee van Groep E. Deze achtste finale wordt op maandag 1 juli om 18.00 uur gespeeld in Düsseldorf. In Groep E houden België, Slowakije, Roemenië en een play-offwinnaar elkaar gezelschap. Bij een derde plaats zijn er verschillende opties, afhankelijk van de situatie in de andere poules.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Polen
0
0
0
0
0-0
0
0
2
Nederland
0
0
0
0
0-0
0
0
3
Oostenrijk
0
0
0
0
0-0
0
0
4
Frankrijk
0
0
0
0
0-0
0
0
* Actueel tot en met 27 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.