Directeur die Wijnaldum geen nieuw contract gaf keert terug bij Liverpool

Reacties

Liverpool kan weer een beroep kan doen op de diensten van Michael Edwards. De 44-jarige bestuurder is tot overeenstemming gekomen met grootaandeelhouder Fenway Sports Group (FSG).

Directeur die Wijnaldum geen nieuw contract gaf keert terug bij Liverpool
© Pro Shots

Edwards moet bij Liverpool de herstructurering leiden als Jürgen Klopp komende zomer afscheid neemt. De Schot Richard Hughes, die overkomt van Bournemouth, zal hem naar verluidt aan het einde van het seizoen vergezellen als sportief directeur.

Edwards botste met Klopp in de zomer van 2021 over de contractverlenging van Georginio Wijnaldum. De clubleiding stelde zich op het standpunt dat het financieel onverantwoord was om een lucratief meerjarig contract uit te delen aan de toen dertigjarige Nederlander. Klopp pleitte passievol voor het behoud van zijn oogappel, die hij omschreef als ‘de perfecte middenvelder’

In de zomer van 2022 trok Edwards de deur bij Liverpool achter zich dicht na bijna zes jaar sportief directeur te zijn geweest. Eerder bekleedde hij ook de functies van technisch directeur, hoofd methodologie en hoofdanalist bij The Reds

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.