Direct domper voor Ten Hag: Dolberg twee maanden uit de roulatie

Reacties

Kasper Dolberg (20) is minimaal tot en met februari uit de roulatie. De Deense spits heeft een voetblessure opgelopen tijdens het laatste Eredivisie-duel van Ajax tegen Willem II (3-1). Dit betekent dat Ajax' nieuwe trainer Erik ten Hag voorlopig geen gebruik kan maken van de Ajacied.

Direct domper voor Ten Hag: Dolberg twee maanden uit de roulatie

In de slotfase van het laatste Eredivisie-duel voor de winterstop kwam Dolberg verkeerd terecht bij een aanname. Zijn voet verzwikte, waarna de aanvaller geblesseerd het veld verliet. Nu blijkt uit onderzoek dat de twintigjarige centrumspits kampt met een 'scheurtje in het bandje van zijn middenvoet', zo laat Ajax weten via de officiële kanalen.

Dolberg moet twee maanden toekijken en laat het trainingskamp van zijn club in Portugal schieten. De Amsterdammers hebben in de personen van Klaas-Jan Huntelaar en Mateo Cassierra nog twee spitsen in de A-selectie. Dolberg scoorde dit seizoen vijf keer in de Eredivisie.

Ajax treedt direct na de winterstop aan tegen Feyenoord (thuis) en FC Utrecht (uit). Ten Hag kan dan geen gebruikmaken van de Deen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.