Dingsdag grijpt met FC Sion de Zwitserse beker

FC Sion veroverde dankzij een bliksemstart zijn twaalfde beker in de clubhistorie. Michael Dingsdag droeg bij aan de overwinning op Xamax Neuchâtel (2-0).

Na zes minuten had FC Sion al het beslissende gat geslagen. Het begon in de tweede minuut met de treffer van Giovanni Sio, die een vrije trap van Dingsdag met zijn haren verlengde. Nauwelijks bekomen van de schrik moest Xamax Neuchâtel al de 2-0 van Vilmos Vancak incasseren.

Ondanks verwoede pogingen van Xamax Neuchâtel in de tweede helft kwam er geen verandering in de stand, en mocht FC Sion de Zwitserse beker in ontvangst nemen. Daarmee pakte Dingsdag direct in zijn eerste seizoen in Zwitserse dienst een prijs.

Voor Sander Keller was dan niet weggelegd. De verdediger, die in de winterstop FC Utrecht verruilde voor Xamax Neuchâtel, bleef tijdens de finale de hele wedstrijd aan de kant. Foto: VI Images