Dinamo Kiev publiceert mailwisseling: zo werd Lucescu tóch behouden

Reacties

Mircea Lucescu gaat toch aan de slag als hoofdtrainer van Dinamo Kiev. Na zijn razendsnelle opstappen heeft de ervaren oefenmeester zich laten overhalen door Dinamo-voorzitter Igor Surkis, die niet de mopperende supporters, maar Lucescu op één heeft gezet.

Dinamo Kiev publiceert mailwisseling: zo werd Lucescu tóch behouden
© Pro Shots

De vandaag 75 jaar oud geworden Lucescu werd vorige week aangesteld bij Dinamo. Een opmerkelijke stap, want de Roemeen was eerder tussen 2004 en 2016 met veel succes werkzaam bij Shakhtar Donetsk. De fanatieke aanhang van Dinamo was dat niet vergeten en kwam in opstand. Lucescu werd zelfs bedreigd en kondigde vier dagen na zijn aanstelling zijn vertrek aan.

Daar liet Dinamo-voorzitter Surkis het niet bij zitten. Hij beantwoordde de e-mail van Lucescu en haalde de coach over om toch te blijven. Dinamo meldt op de officiële website dat het speculaties over dit onderwerp wil voorkomen, waardoor het besloten heeft om de mailwisseling tussen Lucescu en Surkis te publiceren. Het levert een interessant inkijkje in de gang van zaken op.

'Helaas heb ik besloten om de samenwerking met Dinamo Kiev te weigeren', begint Lucescu. 'Ik wil de Surkis-familie bedanken voor het aanbod, maar ik denk niet dat ik zal kunnen werken in een sfeer van afwijzing die komt van de fans, wiens steun het team het hardst nodig heeft tijdens de wedstrijden. Ik ben nooit een lafaard geweest, ik ben altijd sportieve uitdagingen aangegaan. Dit blijkt uit mijn transfers van Galatasaray naar Besiktas en van Dinamo Boekarest naar Rapid Boekarest. Bij deze teams waren de fans ook altijd mijn tegenstanders geweest, maar ze stonden met open armen klaar om me te accepteren. Met hun hulp kon ik titels winnen in deze landen. Maar ik kan niet toestaan dat de fans van Dinamo Kiev handelen tegen de belangen van de club.'

Surkis wilde het opstappen van Lucescu dus niet zomaar accepteren. 'De golf van emoties van sommige Dinamo-fans mag geen bepalende factor zijn voor de toekomst van een team dat klaar is voor nieuwe uitdagingen onder uw leiding. We hebben allebei een moeilijke beslissing genomen, maar we hebben er goed over nagedacht. Het management van de club heeft u heel bewust een aanbod gedaan, met begrip voor de risico's die zo'n stap met zich meebrengt als het gaat om de reactie van de fans. Maar onze spelers zullen zich zelfverzekerd en comfortabel voelen wanneer er zo'n ervaren coach als Mircea Lucescu voor de groep staat.'

Het mailtje van Surkis kende het gewenste effect: Lucescu gaat toch aan de slag bij Dinamo. Dinsdag heeft hij reeds zijn eerste training geleid. 'Ik zal niet bezwijken voor moeilijkheden wanneer ik de steun van mensen zoals jij heb', aldus Lucescu tegen Surkis.

De hele mailwisseling is hier te lezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.