Dijks maakt meer indruk dan Wildschut bij Norwich-debuut

Mitchell Dijks en Yanic Wildschut hebben hun debuut bij Norwich City winnend afgesloten: 0-1. De Nederlanders startten beiden in de basis tegen Cardiff City, maar maakten een verschillende indruk. Dijks werd volop betrokken in het spel, terwijl Wildschut weinig zichtbaar was.

Vanaf de eerste minuut leverde Dijks een positieve bijdrage aan het spel van Norwich, dat hem tot het eind van het seizoen huurt van Ajax. Met enkele onderscheppingen en tackles toonde de linksback zich een directe versterking voor de defensie van zijn nieuwe werkgever. In balbezit wisten zijn ploeggenoten hem ook te vinden, wat hem in de gelegenheid bracht om een paar voorzetten te geven.

Wildschut maakte zijn prijskaartje van acht miljoen euro nog niet waar. De inbreng van de van Wigan Athletic overgekomen aanvaller beperkte zich tot een moment waarop hij een vrije trap versierde. Helaas voor hem kon Norwich hier geen gevaar uit stichten. Bij een volgende vrije trap lukte dat vlak voor rust wel, met een doelpunt van Cameron Jerome als gevolg.

Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Norwich de derde zege op rij boekte en naar de gedeelde zevende plaats in het Championship is gestegen. Wildschut haalde het eind van de wedstrijd niet; hij werd twintig minuten voor tijd vervangen.

Reading
In dezelfde competitie pakte Jaap Stam als manager van Reading op het nippertje een punt bij Ipswich Town (2-2). Zijn ploeg kwam in de slotfase op gelijke hoogte door een doelpunt van Jordan Obita. Het neemt niet weg dat Brighton & Hove Albion en Newcastle United later deze speelronde verder kunnen uitlopen van de nummer drie.

De Nederlandse inbreng was beperkt met Roy Beerens als enige Nederlander bij de selectie. De vleugelaanvaller bleef negentig minuten op de bank. Joey van den Berg ontbrak door een hamstringblessure die hij vorige maand opliep in de wedstrijd tegen Cardiff (2-1). Verwacht wordt dat hij vier weken aan de kant staat.