Dijkhuizen vindt het te vroeg voor FC Utrecht en tipt De Jong

Reacties

De naam Marinus Dijkhuizen valt veelvuldig als opvolger van Robby Alflen, maar volgens de coach van Excelsior is Jean-Paul de Jong de topkandidaat voor de vacante trainerspositie van FC Utrecht.

Dijkhuizen vindt het te vroeg voor FC Utrecht en tipt De Jong

'Voor mij is er maar één kandidaat en dat is Jean-Paul. Dit is voor hem een mooi moment om in te stappen. Hij doet het geweldig bij FC Eindhoven. Met zijn verleden en gezien de prestaties in Eindhoven is hij dé topkandidaat', zegt Dijkhuizen in gesprek met Voetbal International. De Jong, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde bij FC Eindhoven, bezet op dit moment de tweede plaats in de Jupiler League.

De clubleiding van FC Utrecht maakte woensdag bekend dat trainer Robby Alflen en technisch adviseur Co Adriaanse na dit seizoen vertrekken uit de Domstad. 'Ik vind het wel opvallend dat Robby en Co na één jaar alweer opstappen. Maar dat geeft ook direct aan dat het een moeilijke club is om te werken, zeker als relatief onervaren coach. Maar tegelijkertijd ook een club met mogelijkheden als je kijkt naar de enorme achterban.'

Geruchtenstroom
Het vertrek van Alflen brengt de geruchtenstroom aardig op gang in Utrecht, maar de namen van oud-spelers Dijkhuizen en De Jong zijn de meest genoemde. 'Dat is misschien wel logisch. Frans van Seumeren (eigenaar van FC Utrecht, red.) heeft mijn naam weleens laten vallen. Ik ben daar speler en spitsen-trainer geweest en ik presteer prima bij Excelsior', aldus Dijkhuizen, die met de Rotterdammers is terug te vinden op de dertiende plaats in de Eredivisie.

Vooralsnog is een overstap naar Stadion Galgenwaard geen optie voor de voormalige succestrainer van amateurclub Montfoort. 'Laat mij nog maar even met rust. Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Excelsior. Bovendien heb ik nog een doorlopend contract (tot medio 2017, red.)', aldus de 43-jarige oefenmeester. 'Maar ik heb natuurlijk wel ambitie en in de toekomst zou FC Utrecht prachtig zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.