Die Mannschaft en Gnabry is een gouden combinatie

Reacties

De ontwikkeling van Serge Gnabry blijft zich maar voortzetten, de vraag is waar het allemaal gaat eindigen. Sinds hij debuteerde in het nationale elftal van Duitsland is er niemand die vaker scoorde dan hij.

Die Mannschaft en Gnabry is een gouden combinatie
© Pro Shots

De interlandcarrière van Gnabry begon flitsend met een hattrick tegen San Marino in het kwalificatietoernooi op weg naar het WK in 2018. Daarvoor had de aanvaller op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een belangrijke rol gespeeld in de zilveren plak die de Duitsers pakten. 2016 was het jaar waarin er veel veranderde voor Gnabry. Hij verliet Engeland om voor een nieuwe kans te gaan in zijn thuisland. Bij Arsenal slaagde Gnabry niet en zijn verhaal als huurling van West Bromwich Albion is bekend: niet goed genoeg, niet fit genoeg en zelfs voor het beloftenelftal te licht bevonden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoe anders is zijn situatie vier jaar verder. In de Bundesliga herpakte Gnabry zichzelf als speler van Werder Bremen, waarna Bayern München razendsnel toesloeg door hem binnen te halen. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de basisopstelling van Der Rekordmeister en ook bij de nationale ploeg is Gnabry een zekerheidje. Niet zo gek als je veertien keer scoort in je eerste vijftien interlands.

Gnabry staat inmiddels op de topscorerslijst van Duitsland tussen iconen als Franz Beckenbauer en Jupp Heynckes en de 25-jarige aanvaller kan nog jaren mee bij de Duitse ploeg. Aan kansen zal het niet liggen, want bondscoach Joachim Löw is erg gecharmeerd van Gnabry en verkondigde al dat hij altijd zou spelen als hij bondscoach is. Duitsland kan op weg naar het EK in 2021 de creativiteit en het scorend vermogen van Gnabry goed gebruiken, want de armoedige prestaties op het WK in 2018 zijn nog niet vergeten in Duitsland. Wat dat betreft is het voor de Duitsers te hopen dat Gnabry zijn topvorm vast weet te houden tot de zomer van volgend jaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.