Díaz en Courtois blinken uit bij terugkeer Vinícius

Reacties

Real Madrid heeft zondagmiddag in een aantrekkelijke wedstrijd Villarreal opzij gezet in La Liga. Mariano Díaz eiste de hoofdrol op bij de nummer drie van Spanje.

Díaz en Courtois blinken uit bij terugkeer Vinícius
Real Madrid
Real Madrid
3 - 2
Villarreal
Villarreal

Sinds de uitschakeling door Ajax in de Champions League telt Real Madrid de dagen af tot het einde van het seizoen. In de Madrileense kranten gaat het dezer dagen ook bijna alleen maar over de hectische transferzomer die ongetwijfeld zal volgen. Wel verscheen er midweeks in Marca een confronterend bericht voor Zinedine Zidane met betrekking tot het lopende seizoen: als er een stand zou worden opgemaakt op basis van de uitslagen sinds de rentree van de Fransman zou Real Madrid niet in de topvier staan.

De Koninklijke - zonder Gareth Bale in de selectie - beleefde onder een stralend zonnetje een bliksemstart in Bernabéu: na 84 seconden brak Díaz de ban. De vervanger van de geblesseerde Karim Benzema klopte Villarreal-doelman Andrés Fernández van dichtbij nadat het achterin helemaal open lag bij de bezoekers. De vreugde bij de Real-fans was van korte duur, want al in de elfde minuut herstelde Gerard Moreno het evenwicht met een fraai schot. Met knullig balverlies had Casemiro de aanval van Villarreal ingeleid.

De spelers van Real Madrid steunden de door een hartaanval getroffen Iker Casillas:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Er ontspon zich een heerlijke fase met mogelijkheden over en weer. Namens Real trof Dani Carvajal de paal en bij het zich allerminst ingravende Villarreal was talent Samuel Chukwueze geregeld levensgevaarlijk. Vlak voor de onderbreking heroverde de thuisploeg de voorsprong dankzij Jesús Vallejo. De verdediger kreeg de bal enigszins gelukkig in bezit - een schot van Marcelo werd gesmoord - en sloeg vervolgens koeltjes toe.

Vlak na de hervatting verdubbelde Real de marge. Op aangeven van Carvajal tikte de bedrijvige Díaz zeer attent binnen. De ploeg van Zidane bleef de aanval zoeken en was via Marcelo dicht bij een vierde treffer. Ook het soepel combinerende Villarreal zorgde nog voor de nodige dreiging. Thibaut Courtois maakte echter een betrouwbare indruk en was belangrijk met vele reddingen.

Een kwartier voor tijd vierde Vinícius Júnior zijn rentree. De Braziliaanse aanvaller was twee maanden uit de roulatie geweest nadat hij geblesseerd was geraakt tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Ajax (1-4). Een rentreegoal zat er echter niet in. Wel maakte Villarreal bij het scheiden van de markt nog de 3-2 via Jaume Costa; zelfs Courtois had geen antwoord op zijn geplaatste schot.

Real, dat de derde plaats bezet, treft in de resterende speelrondes van La Liga nog Real Sociedad (12 mei, uit) en Real Betis (19 mei, thuis).

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.