Diarra volgt Boussoufa van FC Anzhi naar Lokomotiv Moskou

De uittocht bij FC Anzhi houdt aan. Ook Lassana Diarra vertrekt bij de club uit Dagestan en tekende dinsdag een driejarig contract met Lokomotiv Moskou, waar hij weer komt samen te spelen met Mbark Boussoufa.

Diarra volgt Boussoufa van FC Anzhi naar Lokomotiv Moskou

Diarra was net begonnen aan zijn tweede seizoen bij FC Anzhi, dat de Franse middenvelder in de zomer van 2012 overnam van Real Madrid. In zijn eerste seizoen kwam de 28-voudig international tot veertien duels in de Russische Premjer Liga.

Het vertrek van Diarra betekent al de zesde speler in ruim een week die FC Anzhi achter zich laat. De talentvolle Oleg Shatov verkaste naar Zenit Sint-Petersburg en het Russische trio Igor Denisov, Yuri Zhirkov en Alexander Kokorin koos voor Dinamo Moskou, dat 45 miljoen euro voor hen op tafel legde. Boussoufa ging Diarra voor met zijn vertrek naar Lokomotiv Moskou.

De uittocht is veroorzaakt door de nieuwe koers die de club vaart. Na het vertrek van trainer Guus Hiddink en vervolgens René Meulensteen, die maar twee wedstrijden aan het roer stond, maakte de club bekend zich op Russische talenten uit de eigen jeugdopleiding te willen gaan richten. Anzhi wilde zich niet langer toeleggen op het binnenhalen van dikbetaalde vedetten.

Bekijk hier al onze video's