Diarra eerste 'aankoop' van Liverpool

Liverpool heeft zich verzekerd van de diensten van middenvelder Alou Diarra. Het Franse talent tekende voor vijf seizoenen op Anfield Road. Diarra komt transfervrij over van Bayern München. Voor Liverpool is de transfer de eerste in een rij van vier.

Alou Diarra speelde voorheen in Frankrijk onder-20 en maakte ook deel uit van de Franse nationale jeugdploeg die vorig jaar deelnam aan het WK onder 21 in Argentinië. Van de Franse tweede divisionist Louhans-Cuiseaux verhuisde hij twee jaar geleden naar Beieren. Daar slaagde hij er niet in om een basisplaats te veroveren.

Het vastleggen van Diarra is de eerste in een totaal van vier transfers die Liverpool op het oog heeft. De overige drie spelers die naar Anfield zullen komen, zijn de Franse aanvaller Bruno Cheyrou, de Senegalese aanvaller El-Hadji Diouf en middenvelder Salif Alasane van Sedan. Hun transfers staan al geruime tijd vast, maar de handtekeningen zijn nog altijd niet gezet. Volgens de club van manager Gérard Houllier zullen alle drie echter nog voor het begin van het seizoen hun contract ondertekenen.

Bekijk hier al onze video's