Deze regels maken een Super League voor Engelse topclubs bijna onmogelijk

Reacties

De zes Engelse clubs die wilden deelnemen aan de Super League komen ervan af met een magere boete. De clubs moeten samen 25,5 miljoen euro neerleggen, wat neerkomt op ruim vier miljoen per club. De straf bij een nieuwe poging is echter vele malen hoger.

Deze regels maken een Super League voor Engelse topclubs bijna onmogelijk
© Pro Shots

Volgens meerdere vooraanstaande Engelse media moet met sancties vooral een nieuwe poging tot deelname aan een Super League worden voorkomen. De verwachting was al dat clubs op dit moment geen puntenstraf zouden krijgen. Het boetegeld van Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City en Tottenham Hotspur komt ten goede van het Engelse voetbal en niet de veertien andere Premier League-clubs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Waar het vooral om gaat zijn de voorwaardelijke straffen. Bij een nieuwe poging om deel te nemen aan de Super League krijgt een Premier League-club liefst dertig punten in mindering. De boete is in dat geval bijna dertig miljoen euro per club. Over een directe puntenstraf werden de veertien clubs in de Premier League het niet eens.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.