Dest niet in selectie Team USA voor bindende interlands

Reacties

Sergiño Dest maakt geen deel uit van de selectie van de Verenigde Staten voor de komende interlands, tegen Cuba en Canada in het toernooi om de CONCACAF Nations League.

Dest niet in selectie Team USA voor bindende interlands
© Pro Shots

De negentienjarige Ajacied werd geboren in Nederland, maar stond een tijdje niet op de radar van de KNVB. Vanwege zijn Amerikaanse vader mag Dest ook voor de Verenigde Staten uitkomen en voor dat land speelde hij al verschillende jeugdinterlands. Vorige maand volgde zijn debuut in Team USA.

Dest deed mee tegen Mexico en Uruguay, maar dit waren vriendschappelijke interlands, waardoor de vleugelverdediger nog van voetbalnationaliteit kan wisselen. Als hij in actie was gekomen tegen Cuba en/of Canada, dan had dat niet meer gekund. Deze Nations League-duels zijn immers bindend.

Onlangs sprak Dest met bondscoach Ronald Koeman en directeur topvoetbal van de KNVB Nico-Jan Hoogma over een mogelijke interlandloopbaan bij het Nederlands elftal. Spelers die van voetbalnationaliteit willen veranderen, moeten daartoe een schriftelijk verzoek indienen bij de FIFA. Daar gaan enkele weken overheen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer S. Dest
Meer over S. Dest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.