Dest laat Barcelona achter zich en gaat verder in Milaan

Reacties

Sergiño Dest verruilt Barcelona voor AC Milan. De Italianen huren de voormalig Ajacied voor één seizoen, met een optie tot koop. De prijs voor die optie ligt naar verluidt op twintig miljoen euro.

Dest laat Barcelona achter zich en gaat verder in Milaan
© Pro Shots

Dest heeft met zijn verhuizing naar Milan een oplossing gevonden voor zijn uitzichtloze situatie in Spanje. De Amerikaans international kwam duidelijk niet in de plannen van Xavi voor en zat voor dit seizoen nog geen één keer bij de wedstrijdselectie van Barcelona. Dinsdag werd duidelijk dat Dest naar Milan zou verkassen en woensdag, op Deadline Day, is het papierwerk in orde gemaakt.

De 21-jarige Dest kwam twee jaar geleden als aankoop van Ronald Koeman naar Barcelona. Hij speelde 72 wedstrijden voor de club en neemt een Copa del Rey-winnaarsmedaille als belangrijkste aandenken mee naar Italië. Bij Milan wil Dest in vorm komen voor het aankomende WK in Qatar.

Miinuten na het bericht over Dest maakte Barça nog meer transfernieuws bekend. Vleugelspeler Abde Ezzalzouli heeft zijn contract tot 2026 verlengd en zal aankomend seizoen op huurbasis voor Osasuna spelen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.