Dest gelijk belangrijk voor Verenigde Staten

Reacties

Sergiño Dest heeft een goede indruk achtergelaten tijdens zijn eerste competitieve interland voor de Verenigde Staten. Eerder deze maand verkoos de rechtsback van Ajax dat land definitief boven Nederland.

Dest gelijk belangrijk voor Verenigde Staten
© Pro Shots

Dest speelde al twee oefeninterlands met de Verenigde Staten, maar was daardoor niet gebonden aan die nationale ploeg. Na zijn keuze en eerste optreden in het CONCACAF Nations League-duel met Canada in de nacht van vrijdag op zaterdag is dat wel het geval.

De Verenigde Staten namen revanche voor de 2-0 nederlaag op bezoek bij het buurland in oktober. Bij de vroege openingstreffer kreeg Dest de assist op zijn naam: de negentienjarige Ajacied verlengde een corner, waarna Jordan Morris raak schoot. Voor rust liep de thuisploeg verder uit via goals van Gyasi Zardes en Aaron Long.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft maakte Canada een eretreffer via Steven Vitoria, maar het slotakkoord was voor de Amerikaanse aanvaller Zardes: 4-1. Dest was veelvuldig betrokken bij het aanvalsspel en leverde zo een bijdrage aan de belangrijke zege.

Het resultaat is een opsteker voor het elftal van bondscoach Gregg Berhalter, dat plaatsing voor het WK 2018 misliep en vervolgens weinig successen boekte. Als de Verenigde Staten dinsdag winnen van Cuba, plaatst de ploeg zich ten koste van Canada voor de finaleronde van de CONCACAF Nations League.

Bekijk hier al onze video's
Meer S. Dest
Meer over S. Dest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.