Dessers mist Almelo, Arteta was geschokt door 'zwaar beschadigd' Arsenal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Dessers mist Almelo, Arteta was geschokt door 'zwaar beschadigd' Arsenal
© Pro Shots

'Als iets zó zwaar beschadigd is, dan kun je het niet zomaar opbouwen. Er zat een kloof tussen de spelers en de supporters, ik was geschokt.'
Mikel Arteta nam het stokje als Arsenal-manager in december 2019 over, maar schrok verschrikkelijk van wat hij aantrof in Londen. 'Die band tussen de fans en de selectie moet herbouwd worden. Daarvoor moet eerst een fundering worden gelegd.'

'Ik mis Almelo. Mijn leven daar, de mooie mensen als materiaalman Martin en teammanager Edwin, de assistenten en de spelers'
• Afgelopen zomer maakte Cyriel Dessers de fraaie overstap van Heracles Almelo naar RC Genk, waar hij tot nu toe in acht duels drie keer scoorde. Na een blessure belandde hij echter op de bank, en daar zit hij nu vaker dan hem lief is. En dus denkt hij nog weleens (met weemoed) terug aan zijn tijd bij de Heraclieden, zo vertelt hij aan TC/Tubantia. 'Genk heeft me gehaald met een plan, dus wat dat betreft ben ik benieuwd hoe het de komende tijd gaat.'

• Over Heracles Almelo gesproken: ze zijn er in Almelo al vroeg bij. We zitten nog niet op de helft van de competitie, maar de club uit Overijssel heeft de shirts voor volgend seizoen al bekendgemaakt. De keuze voor de shirts kwam tot stand via een ontwerpwedstrijd, waarin fans hun eigen ontwerp in mochten sturen. Een selectiecommissie (bestaande uit afvaardigingen van supportersverenigingen, spelers en staf) stelden een topvier samen voor het thuis- en uitshirt, uiteindelijk won in beide categorieën het derde shirt. Welke shirts zou jij gekozen hebben?

© Heracles Almelo
© Pro Shots

• 18 november 2009, de datum van Nederland – Paraguay (0-0). Ook de datum waarop Otman Bakkal zijn debuut maakte in Oranje. De inmiddels gestopte middenvelder viel vlak voor tijd in en kreeg slechts zes speelminuten onder bondscoach Bert van Marwijk. Daarmee is Bakkal nog altijd de Oranje-international met de kortste interlandloopbaan. Het 'record' had decennia op naam van keeper Joop Wille gestaan, hij viel tijdens de laatste Oranje-interland voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in en maakte acht minuten tegen België.

'Hij domineerde Wijnaldum, een speler die de Champions League en Premier League heeft gewonnen'
• Sassuolo-coach Roberto De Zerbi heeft er geen moeite mee om zijn eigen spelers op te hemelen. Zo loofde hij de prestatie van Manuel Locatelli tijdens Italië – Nederland en is de Italiaan heel erg blij met Jérémie Boga. 'Als het gaat om tegenstanders uitspelen in de één tegen één, zeg ik dat alleen Lionel Messi beter is.' (La Repubblica)

Adrie Koster (66), Marcel Bout (58), Róbert Bozeník (21), Peter Schmeichel (57), Luke Chadwick (40), Darko Kovacevic (47) en Luuk Koopmans (27) vieren hun verjaardag. Koopmans bezorgde zichzelf vorige maand al een mooi cadeau, door te scoren in het bekerduel met Sparta Rotterdam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.