Cyriel Dessers heeft een heerlijk debuut voor Racing Genk achter de rug. De Eredivisie-topscorer van het afgelopen seizoen werd in zijn eerste competitiewedstrijd bij Genk direct de matchwinner.

1 - 2
Genk
Genk

Dessers was in het afgebroken Eredivisie-jaar goed voor vijftien goals in het shirt van Heracles Almelo en verdiende daarmee een miljoenentransfer naar Genk, de club waar hij als jonge jongen supporter van was. Dessers liet zich in de voorbereiding al gelden en was zondag in de eerste speelronde van het seizoen in de Belgische Pro League goud waard voor zijn nieuwe werkgever.

Dessers speelde zeker niet zijn beste wedstrijd en zag uitgerekend Olivier Deschacht kort voor rust voor de 1-0 voorsprong voor Zulte Waregem zorgen. Deschacht speelde zondag zijn vijfhonderdste competitiewedstrijd op het hoogste niveau in België en vierde die mijlpaal met een rake kopbal uit een hoekschop. In het laatste kwart van de wedstrijd voerde Genk de druk op, met een geslaagde comeback tot gevolg.

De gelijkmaker kwam op naam van Paul Onuachu. Hij werd gevonden door Dessers, die Deschacht van zich af hield, en scoorde met een fraaie lob. Tien minuten voor tijd kreeg Genk vervolgens een penalty, na een handsbal van Ewoud Pletinckx. Dessers leek er helemaal doorheen te zitten, maar kreeg toch het vertrouwen van zijn ploeggenoten en beschaamde dat niet: 1-2.

Direct na zijn treffer kreeg Dessers ook nog een enorme kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Nu miste hij echter voor een leeg doel, nadat de spits Zulte-doelman Eike Bansen voorbij was gedribbeld. Het was een misser zonder vervelende gevolgen, want Genk verdedigde zijn voorsprong met succes en begint het seizoen daardoor met een driepunter.