'Nieuw tijdperk start tegen Oranje: Mbappé aanvoerder van Frankrijk'

Reacties

Kylian Mbappé is de nieuwe aanvoerder van de Franse nationale ploeg. De 24-jarige steraanvaller van Paris Saint-Germain zal de band vrijdag in het EK-kwalificatieduel met Oranje voor het eerst dragen.

'Nieuw tijdperk start tegen Oranje: Mbappé aanvoerder van Frankrijk'
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 0
Nederland
Nederland

Bondscoach Didier Deschamps moest nog een nieuwe aanvoerder aanwijzen, nadat doelman en recordinternational Hugo Lloris na het WK een punt het gezet achter zijn loopbaan als international. De keuze is nu op Mbappé gevallen, melden verschillende Franse media. Antoine Griezmann is de reserve-captain.

Deschamps ging maandag tijdens zijn perspraatje in op de kwestie, maar gaf toen nog geen duidelijkheid. 'Ik zal het de komende dagen bespreken met de spelers', vertelde de bondscoach. 'Het is niet iets triviaals om aanvoerder te worden van het Franse elftal. Het moet iets natuurlijk zijn. Ik denk er nog over na.'

Op de vraag of Mbappé een geschikte aanvoerder zou zijn, antwoordde Deschamps: 'Als er een kwaliteit is die hij naast al zijn kwaliteiten in het veld heeft, is het dat hij heel goed communiceert. Ik denk niet dat het in dat opzicht een probleem zou zijn', zei de man die zelf wereldkampioen werd als aanvoerder van Les Bleus.

Deschamps heeft uiteindelijk weinig bedenktijd nodig gehad om te beslissen dat Mbappé de band om zijn arm krijgt. Volgens Franse media past die uitverkiezing bij zijn status in het veld. 'Hij is nog jong, maar de aanvaller voldoet aan veel eisen die hem een logische keuze maken', schrijft RMC Sport over de 66-voudig international.

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.