Deschamps legt uit waarom hij Pogba en Kanté thuislaat

Reacties

Paul Pogba en N'Golo Kanté zijn niet opgenomen in de definitieve selectie van Frankrijk voor de duels met Ierland (EK-kwalificatie) en Duitsland (vriendschappelijk).

Deschamps legt uit waarom hij Pogba en Kanté thuislaat
© Pro Shots

Op een persconferentie legde bondscoach Didier Deschamps uit hoe hij tot het besluit kwam om de twee gerenommeerde middenvelders thuis te laten. 'Pogba? Zijn terugkeer op het veld is het begin van een lange weg. We moeten geduld hebben. Ik geloof in hem en in zijn vermogen om terug te keren naar zijn beste niveau. Als hij weer op zijn best is, wordt hij weer een belangrijke kanshebber voor het Franse team.'

Bij Kanté, die deze zomer de overstap maakte van Chelsea naar het Saoedisch Al-Ittihad,  kwam Deschamps met een soortgelijk verhaal. 'Hij heeft net een vrijwel blanco jaar achter de rug. Dat is niet gemakkelijk. N'Golo kan nog steeds op elk moment worden geselecteerd. Maar voor deze bijeenkomst heb ik ervoor gekozen om de jongere spelers te kiezen die al aan de verwachtingen van het topniveau hebben voldaan.'

Frankrijk gaat soeverein aan kop in groep B van de EK-kwalificatie. Griekenland, dat het volgende week vrijdag opneemt tegen Oranje, volgt op zes punten afstand, maar speelde wel een wedstrijd minder. Het Nederlands elftal speelde zelfs twee duels minder en staat momenteel vierde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

EK-kwalificatie

Stand Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.