Deschamps experimenteert: stapt Frankrijk over naar nieuw systeem?

Reacties

Tijdens dit EK spelen verschillende landen (waaronder Nederland) in een 3-5-2-systeem en wereldkampioen Frankrijk voegt zich mogelijk spoedig bij dit clubje. Volgens verschillende Franse media overweegt Didier Deschamps om voor het duel met Zwitserland over te stappen.

Deschamps experimenteert: stapt Frankrijk over naar nieuw systeem?
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
ns
3 - 3
Zwitserland
Zwitserland

Frankrijk eindigde als eerste in de zogeheten Groep des Doods en speelde tegen Duitsland, Hongarije en Portugal in een 4-3-3 of 4-2-3-1. Op de training van zaterdag werd er echter getraind op het 3-5-2-systeem. Opmerkelijk, want tot dusver speelde Frankrijk nog nauwelijks op deze manier. Deschamps experimenteerde er in 2019 en september 2020 eens mee, maar ging er niet mee verder.

Voor het treffen met Zwitserland, in de achtste finales van het EK, overweegt Deschamps nu toch om met drie centrale verdedigers te gaan spelen. Dit zouden volgens RMC Clément Lenglet, Raphaël Varane en Prisnel Kimpembe moeten worden. Benjamin Pavard zou dan als rechterwingback gaan spelen; Adrien Rabiot zou dezelfde rol krijgen op links. Lucas Hernández is nog niet helemaal fit, waardoor het twijfelachtig is of hij maandag wel kan spelen tegen de Zwitsers.

Op het middenveld worden geen verrassingen verwacht. Paul Pogba en N'Golo Kanté hebben zich bewezen als een ijzersterk duo en blijven staan. Antoine Griezmann zal dan als meest aanvallende middenvelder spelen, achter de spitsen Karim Benzema en Kylian Mbappé.

Deschamps schuift zondagmiddag nog aan voor een persconferentie. De bondscoach zal dan ongetwijfeld vragen krijgen over zijn plannen om middenin het toernooi van systeem te wisselen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.