Deschamps erg verrast door dopingschandaal Pogba

Reacties

Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk heeft voor het eerst gereageerd op de positieve dopingtest van Paul Pogba. De middenvelder werd aan het begin van dit seizoen betrapt en is voorlopig geschorst door de Italiaanse dopingautoriteit.

Deschamps erg verrast door dopingschandaal Pogba
© Pro Shots

Na de oefennederlaag tegen Duitsland gaf Deschamps aan erg verrast te zijn door het nieuws, dat maandag naar buiten kwam. Na de competitiewedstrijd van Juventus tegen Udinese - waarin Pogba niet speelde - legde de Fransman een positieve dopingtest af. Hij werd gepakt op het gebruik van testosteron en mag voorlopig niet in actie komen, terwijl het onderzoek tegen hem loopt.

'Ik ben niet op de hoogte van alle feiten en het onderzoek loopt nog... ', probeerde Deschamps bij TF1 deze moeilijke situatie uit de weg te gaan. Toch reageerde hij op het voorval. 'Er gebeurt nu zoveel narigheid rondom Paul, het is zwaar voor hem. De stof is bij hem aangetroffen. Hoe en waarom, dat weet hij zelf volgens mij ook niet. Het is zwaar voor hem, maar ik heb Paul altijd gesteund. Dit is een volgende tegenslag voor hem.'

Deschamps, sinds 2012 bondscoach van Frankrijk, beleefde met Pogba in zijn elftal grote successen. Zo werd Frankrijk in 2018 wereldkampioen, bereikte het land in 2016 de EK-finale en won het twee jaar geleden de Nations League. Vorig jaar werd ook de WK-finale bereikt, maar Pogba werd door een blessure niet opgeroepen door Deschamps. De middenvelder was bij Juventus net teruggekeerd van een zware blessure en kreeg in zijn privéleven ook te maken met chantage.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.