Denemarken finalist EK na slijtageslag en penaltyserie

Reacties

Denemarken heeft na een zenuwslopende halve finale de eindstrijd van het EK Vrouwen bereikt. Oostenrijk werd donderdag in Breda pas na penalty's verslagen.

Denemarken finalist EK na slijtageslag en penaltyserie

In Breda knalde het al vroeg tussen Denemarken en Oostenrijk. Vooral de Oostenrijkers kregen kansen in het eerste kwartier. Zo werd een inzet van Nina Burger van de lijn gehaald door Theresa Nielsen en maakte de Deense Maja Kildemoes hands na een schot van Verena Aschauer, waardoor Oostenrijk een penalty kreeg. Sarah Puntigam schoot deze echter op Stamiaanse wijze hoog over.

In de tweede helft waren de landen beter aan elkaar gewaagd en vielen er minder kansen te noteren. Pernille Harder zorgde aan Scandinavische kant voor wat gevaar, maar in de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord. Denemarken sloot de wedstrijd wel goed af met flink wat gevaar en in de verlenging trok het land dit door.

Oostenrijk kwam onder druk te staan, maar echte kansen werden er niet meer gecreëerd in het Rat Verlegh Stadion. De sterker geachte Oostenrijkers speelden in de kwartfinale tegen Spanje ook al een verlenging en wonnen uiteindelijk via penalty's, tegen Denemarken lukte dit niet. Laura Feiersinger miste de eerste penalty en deze klap kwam Oostenrijk niet te boven. De volgende twee strafschoppen gingen er ook niet in, waarna Simone Sørensen het afmaakte. 

In de finale treft Denemarken mogelijk de Oranje Leeuwinnen. Zij spelen donderdagavond in de andere halve finale tegen Engeland. De finale wordt op 6 augustus afgewerkt in Enschede.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.