Den Bosch leidt in vierde periode, Jong Ajax ten onder

FC Den Bosch is koploper in de vierde periode van de Jupiler League na de zege bij Jong PSV. Jong Ajax heeft zich niet herpakt na de zeperd van vorige week tegen Willem II (7-1). In eigen huis was FC Eindhoven uiteindelijk te sterk.

Jong PSV - FC Den Bosch 1-4
FC Den Bosch heeft zeer goede zaken gedaan in de vierde periode van de Jupiler League. Door de overtuigende zege bij Jong PSV voert de ploeg van trainer Ruud Kaiser na zeven speelronden de ranglijst aan met vijftien punten. Het was alweer de vierde overwinning op rij voor FC Den Bosch.

Namens de bezoekers maakten Istvan Bakx, Barry Maguire (rechts op de foto met Farshad Noor) en Maarten Boddaert de openingstreffer van PSV-middenvelder Mohamed Rayhi ongedaan. Jong PSV moest na 34 minuten verder met tien man in het Jan Louwers Stadion.

Een minuut later tekende Bakx aan voor de gelijkmaker, terwijl Maguire met twee treffers - waarvan één vanaf elf meter - de score verder opvoerde namens de Bosschenaren. Het slotakkoord was voor centrumverdediger Boddaert, die vijf minuten voor tijd de eindstand bepaalde in Eindhoven.

Jong Ajax - FC Eindhoven 1-2
Dat Jong Ajax wisselvallig presteert bleek maar weer tegen FC Einhoven. Voorafgaand aan de competitieduels met Willem II (7-1) en FC Eindhoven boekten de Amsterdammers vijf opeenvolgende overwinningen. Van die vorm blijkt weinig over, al kwam Jong Ajax wel op voorsprong tegen de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong. Zij het op gelukkige wijze.

Norichio Nieveld schoot de bal in de 37ste minuut, na een miscommunicatie met doelman Maik van den Kieboom, in eigen doel: 1-0. Lang kon de ploeg van trainer Fons Groenendijk niet genieten. Nog voor de rust trok Donny de Groot de stand gelijk, terwijl Jens van Zon in de tweede helft de eindstand bepaalde.