Den Bosch en Haarlem laten zich verrassen

FC Den Bosch en Haarlem leden onverwachte nederlagen in de Jupiler League. Den Bosch liet daarmee de kans liggen om de gedeelde tweede plaats op te eisen. Haarlem zakt terug naar de middenmoot.

FC Den Bosch-FC Eindhoven 2-3FC Den Bosch leed voor de tweede achtereenvolgende keer puntverlies. Na de 1-1 op bezoek bij Haarlem, werd in de eigen Vliert zelfs verloren van FC Eindhoven.

Met tien man wist Den Bosch nog wel en 2-1 achterstand goed te maken via een doelpunt van Nyron Wau. Paul Beekmans, die eerder had gescoord voor de thuisclub, moest er af met een rode kaart. Vijf minuten voor het einde kwam Eindhoven voor de derde keer op voorsprong. Rik van de Langenberg werd matchwinner. Levi van der Heijden nam de andere twee Eindhovense treffers voor zijn rekening.

Cambuur Leeuwarden-Haarlem 1-0Waar Haarlem de kansen niet benutte, was het Cambuur dat de drie punten pakte. Chris de Wagt had een rake kopbal in huis namens de Friezen. In de twintig minuten die nog restten, was Haarlem niet bij machte om gelijk te maken.