Del Piero en Juve houden toch nog van elkaar

Alessandro Del Piero blijft Juventus trouw. Alex verlengde dinsdagavond zijn contract bij de Turijnse club tot de zomer van 2010, zo maakte Juve op de eigen website bekend.

Del Piero en Juve houden toch nog van elkaar

'Vandaag heb ik een belangrijke beslissing genomen over mijn loopbaan en mijn leven', reageerde Del Piero. 'Juventus heeft mij heel veel gegeven en ik wil hier doorgaan met winnen. De onderhandelingen duurden lang en waren soms complex, maar ik wil wel benadrukken hoe groot de betrokkenheid was van de club.'

Del Piero draagt al sinds de zomer van 1993 het bianconero van Juventus. De 32-jarige aanvaller maakte 155 doelpunten in 371 competitieduels, veroverde vijf kampioenschappen, won een Champions League en is aanvoerder van De Oude Dame.

'Voor de toekomst van Juventus is dit een voornaam resultaat', vertelde algemeen directeur Jean-Claude Blanc. 'De overeenkomst van Del Piero bevestigt onze ambitie en ons vertrouwen in een speler die met zijn ervaring het team zal helpen.'

De onderhandelingen tussen Juventus en Del Piero verliepen niet gemakkelijk. Tijdens de zomer dreigden de gesprekken op niets uit te lopen en liet de clubleiding doorschemeren dat het niet ondenkbaar was dat aan het einde van dit seizoen de 85-voudig international de Turijnse club zou verlaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen