Degradatie naar Topklasse dreigt voor Almere City FC

Op een avond van kerende kansen redden RBC Roosendaal en Fortuna Sittard het vege lijf. Almere City FC was het kind van de rekening.

RBC Roosendaal-FC Dordrecht 3-2De straf voor het niet op orde hebben van de financiële huishouding maakte het er niet beter op. RBC Roosendaal moest tegen FC Dordrecht winnen, maar was afhankelijk van de resultaten van concurrenten Fortuna Sittard en Almere City FC.

De ploeg van trainer Dean Gorré leefde vrijdag tussen hoop en vrees, maar kon na afloop opgelucht ademhalen. De Roosendaalse openingstreffer Pepijn Veerman werd door FC Dordrecht beantwoord met goals van Renaldo Jongebloet en Santy Hulst. Dankzij twee doelpunten van Melvin de Leeuw kon de vlag alsnog uit.

FC Den Bosch-Almere City FC 1-0Istvan Bakx bleek de beul voor Almere City FC. De aanvaller bracht met een knappe kopbal in de twaalfde minuut FC Den Bosch op voorsprong. De treffer was beslissend voor de wedstrijd en voor het lot van Almere City FC. De ploeg van trainer Dick de Boer kon in de resterende 78 minuten het antwoord niet vinden.

De overwinning van FC Den Bosch was goed nieuws voor Fortuna Sittard en RBC Roosendaal. Want Almere City FC eindigde als laatste in de Jupiler League. Als FC Oss de finale van de Topklasse bereikt, moet de Almeerse club een stap terugdoen. Foto: VI Images