Defensief probleem City neemt zorgwekkende vormen aan

Reacties

De defensieve zorgen stapelen zich op voor Manchester City. Eerder viel met Aymeric Laporte al de belangrijkste verdediger weg met een langdurige blessure en nu moet Pep Guardiola ook John Stones voor de komende vier tot vijf weken missen.

Defensief probleem City neemt zorgwekkende vormen aan

Guardiola blikte dinsdag vooruit op het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk, dat woensdagavond de tegenstander van The Citizens is voor de start van de groepsfase van de Champions League. Daarin deelde hij het slechte nieuws dat Stones dinsdagochtend geblesseerd is geraakt en vier tot vijf weken uitgeschakeld is met een spierblessure.

Het is een domper van jewelste voor de Spaanse Manchester City-coach. Guardiola verdedigde zondag nog zijn defensie na de met 3-2 verloren uitwedstrijd bij Norwich City. Door de blessure van Laporte vormden Stones en Nicolás Otamendi het hart van de verdediging, maar echt indruk maakte het tweetal niet. Engelse media stelden dat de nederlaag op het conto van Stones en Otamendi te schrijven was, maar daar wilde Guardiola niets van weten. 

'Ze hebben al heel veel samengespeeld. En we hebben Fernandinho en Rodri die daar kunnen spelen als de omstandigheden er naar zijn. Het is geen reden tot zorgen. Dit soort dingen gebeuren. Natuurlijk hadden we niet gerekend op de blessure, maar John en Nicolás spelen al meer dan drie jaar samen en dankzij hen hebben we ook vaak gewonnen. We kunnen ons niet gaan baseren op één wedstrijd', zei hij bij Sky Sports.

Met Fernandinho en Rodri opperde hij dus zelf al twee suggesties voor het geval er zich nieuwe problemen voor zouden doen. Dat is nu het geval met de blessure van de 25-jarige Engelsman. Otamendi is nu op papier nog de enige centrale verdediger die Guardiola tot zijn beschikking heeft na het vertrek van Vincent Kompany afgelopen zomer. 'Het is een geweldige uitdaging met nog maar één centrale verdediger, maar Erik García en Taylor Bellis (twee jeugdspelers, red.) zullen mogelijk ook naar voren geschoven worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.