Defensief ijzersterk Wit-Rusland wil zich niet alleen ingraven tegen Oranje

Reacties

Wit-Rusland zal zich donderdagavond tegen het Nederlands elftal zeker niet alleen focussen op de verdediging, zo maakten de ervaren middenvelder Syarhey Kislyak en bondscoach Igor Kriushenko woensdag duidelijk op de afsluitende persconferentie.

Defensief ijzersterk Wit-Rusland wil zich niet alleen ingraven tegen Oranje
Nederland
Nederland
4 - 0
Wit-Rusland
Wit-Rusland

Tijdens de Nations League maakte Wit-Rusland indruk door in zes duels geen enkel doelpunt te incasseren. Weliswaar was de oppositie niet van het zwaarste kaliber, maar de reeks zegt wel iets over de kracht van de defensie van de Oost-Europeanen.

'Wij kunnen alleen een positief resultaat halen in De Kuip als de organisatie klopt en als iedereen met honderd procent toewijding speelt', vertelde Kislyak. 'Maar we willen zelf ook kansen creëren en als het kan direct naar voren spelen.' De middenvelder toonde zich onder de indruk van de resultaten die Oranje het afgelopen najaar boekte in de Nations League. 'Wij hebben echter ook een aardige serie achter de rug, hopelijk zit er donderdag ook een mooi resultaat in.'

Door de goede optredens in de Nations League mag Wit-Rusland in het voorjaar van 2020 sowieso uitkomen in de play-offs om een EK-ticket. Bondscoach Kriushenko neemt de reguliere kwalificatieroute echter net zo serieus. 'Het is gewoon een mogelijkheid om je te plaatsen voor een eindtoernooi, die moeten we proberen te benutten. Onze instelling zal niet anders zijn dan normaal.'

Kriushenko meldde verder dat hij beschikt over een fitte selectie en dat hij er nog niet helemaal uit is over de opstelling.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een razendsnelle vooruitblik op Nederland - Wit-Rusland.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.