Deense titelkandidaten voeren spanning op

Met nog vier speeldagen voor de boeg nadert de Deense titelstrijd tussen Brøndby IF en FC Kopenhagen haar climax. Zondag maakten zowel koploper Brøndby als naaste achtervolger Kopenhagen geen fouten en lijkt het kampioenschap beslist te worden in hun onderlinge duel van 12 mei.

Brøndby lijkt onder interim-trainer Tom Køhlert, de opvolger van de opgestapte Åge Hareide, op tijd in vorm voor de spannende slotfase. De ploeg uit Kopenhagen won het thuisduel met AB Kopenhagen met liefst 5-0. De Zweed Mattias Jonson was met drie treffers de grote man bij Brøndby. Clubtopscorer Peter Madsen (negentien doelpunten) en Ruben Bagger tekenden voor de andere goals.

Ook FC Kopenhagen boekte een eenvoudige zege. De regerend landskampioen won de uitwedstrijd tegen Esbjerg fB met 3-1 en bleef voor de tiende keer op rij ongeslagen. Liefst acht van die tien duels leverden een overwinning op. De doelpunten tegen Esbjerg werden gemaakt door Sibusiso Zuma en Todi Jónsson (2).

Onderin boekte het in degradatienood verkerende Aarhus GF een cruciale zege. De ploeg was in eigen huis te sterk voor Viborg FF en won met 4-3. Eén van de doelpunten van Aarhus kwam op naam van de kersverse Zuid-Afrikaanse aanwinst Josta Dladla. Søren Andersen en Morten Poulsen (2) tekenden voor de andere treffers van de thuisploeg.

Bekijk hier al onze video's