Deense bond komt in actie na bedreigingen aan adres Jørgensen

Reacties

De Deense voetbalbond (DBU) heeft bij de politie aangifte gedaan van doodsbedreigingen aan het adres van Nicolai Jørgensen. De spits van Feyenoord miste in de verloren achtste finale op het WK tegen Kroatië de uiteindelijk fatale penalty.

Deense bond komt in actie na bedreigingen aan adres Jørgensen

De beslissende misser van Jørgensen leidde tot een stroom aan verwensingen op social media, met name op het Instagram-account van de 27-jarige aanvaller, en op het forum van de website van de DBU. Onder de talloze reacties, waarvan een hele verzameling staat op de website van de Deense krant BT, zaten ook enkele doodsbedreigingen.

De Deense voetbalbond heeft middels een statement op Twitter nu zijn schande uitgesproken over de kwestie. 'Onze samenleving moet nooit doodsbedreigingen aanvaarden, ook niet tegen WK-sterren, politici of anderen. Het is volkomen onaanvaardbaar en obsceen. We rapporten de zaak aan de politie om een einde te maken aan deze waanzin.'

Jørgensen kwam op het WK in Rusland in drie van de vier duels van Denemarken in actie. De Eredivisie-topscorer van het seizoen 2016/17 startte in de eerste twee groepswedstrijden tegen Peru en Australië in de basis, voordat bondscoach Åge Hareide hem tegen Frankrijk op de bank hield. Tegen Kroatië kwam de 34-voudig international als invalller binnen de lijnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.