Deense bekerhouder sneuvelt in kwartfinale

Silkeborg IF is vrijdag op sensationele wijze uitgeschakeld in de kwartfinale van het Deense bekertoernooi. De bekerwinnaar van het vorige seizoen was niet opgewassen tegen Randers Freja, een kleine club uit de Deense eerste divisie: 3-2.

Door de bekernederlaag wankelt de positie van Silkeborg-trainer Morten Bruun meer dan ooit tevoren. Ook in de Deense Superliga heeft de in financiële problemen verkerende club het moeilijk. Samen met Vejle BK en Aarhus GF vecht Silkeborg al weken tegen degradatie.

FC Kopenhagen had geen moeite de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. De ploeg van trainer Hans Backe walste met 5-1 over tweede divisieclub Næstved heen. De doelpunten van FCK kwamen van Zuid-Afrikaans international Sibusiso Zuma (2), Thomas Røll (2) en Todi Jónsson.

Ook het Odense BK van de Nederlandse verdediger Fernando Derveld boekte succes. De ploeg won thuis na verlenging en strafschoppen van Aalborg aB . Na negentig minuten kwamen beide teams niet verder dan 1-1. Est international Anders Oper opende de score voor Aalborg, waarna clubtopscorer Kasper Dalgas pas drie minuten vóor tijd voor de gelijkmaker zorgde. Odense-doelman Karim Zaza werd matchwinner door de strafschop van Mikkel Beck te stoppen, waarna Dennis Siim het karwei voor de thuisploeg kon afmaken.

In de halve finale speelt FC Kopenhagen nu tegen Esbjerg fB , dat met 1-0 won van AB Kopenhagen . Odense BK komt uit tegen Randers Freja. De heenduels hebben komende woensdag plaats, de return staan gepland voor 24 en/of 25 april.