Debuterende Bertrand verrassing in opstelling Chelsea

Chelsea start zaterdagavond met een opvallende basiself aan de Champions League-finale tegen Bayern München. In München is de naam van Ryan Bertrand de meest opvallende aan Engelse zijde. Bij de Duitsers maakt Arjen Robben zijn opwachting.

Debuterende Bertrand verrassing in opstelling Chelsea

De 22-jarige Bertrand (foto) krijgt bij Chelsea, nota bene terwijl hij debuteert op Europees niveau (!), een rol aan de linkerkant van het middenveld. Trainer Roberto Di Matteo stuurt zijn formatie met een 4-5-1-opstelling het veld in. Voor doelman Petr Cech spelen José Bosingwa, Gary Cahill, David Luiz en Ashley Cole.

Bosingwa is de vervanger van de geschorst Branislav Ivanovic, terwijl ook aanvoerder John Terry geschorst is. Cahill en Luiz wonnen de race tegen de klok en zijn net op tijd hersteld van hun fysieke malheur.

Op de middenlinie ontbreken de eveneens geschorste Ramires en Raul Meireles. Behalve Bertrand, die die eerste speler ooit is die Europees debuteert in de Champions League-finale, speelt Chelsea op het middenrif van rechts naar links met Salomon Kalou, Frank Lampard, John Obi Mikel en Juan Mata. Didier Drogba is de eenzame spits en houdt Fernando Torres op de bank.

Bij Bayern is Manuel Neuer doelman en ontbreken in de achterhoede de geschorste linksback David Alaba en centrumverdediger Holger Badstuber. Zodoende maakt Anatoliy Tymoshchuk zijn opwachting evenals Diego Contento.

Op het middenveld spelen Toni Kroos en Bastian Schweinsteiger, terwijl de creativiteit van de flanken moet komen. Arjen Robben (rechts) en Franck Ribéry (links) zijn de belangrijkste wapens van Der Rekordmeister. Thomas Müller staat als schaduwspits geposteerd achter centrumaanvaller Mario Gomez.

De opstelling van ChelseaCech; Bosingwa, Cahill, Luiz, Cole; Kalou, Mikel, Mata, Lampard, Bertrand; Drogba.

De opstelling van BayernNeuer; Lahm, Boateng, Tymoshchuk, Contento; Schweinsteiger, Kroos; Robben, Müller, Ribéry; Gomez. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's