Debutantenbal bij Jong Oranje, AZ mede door nieuw gezicht hofleverancier

Reacties

KNVB-coach Michael Reiziger heeft liefst vier debutanten oproepen voor zijn definitieve selectie voor Jong Oranje. Het gaat om NEC-doelman Robin Roefs, verdedigers Max Bruns en Wouter Goes van respectievelijk FC Twente en AZ en aanvaller Ibrahim Cissoko van Toulouse.

Debutantenbal bij Jong Oranje, AZ mede door nieuw gezicht hofleverancier
© Pro Shots

De negentienjarige Goes is de laatste weken een vaste waarde bij de Alkmaarders, die zich onder Maarten Martens aan het herstellen zijn van een moeizame periode. Met vier spelers is AZ de hofleverancier van Jong AZ; ook Ruben van Bommel (AZ), Myron van Brederode (AZ) en Ernest Poku (AZ) kregen een invitatie van Reiziger.

Jong Oranje oefent donderdag in De Goffert tegen Noorwegen en gaat volgende week maandag op bezoek bij Moldavië in het kader van de EK-voorronde. Niet alleen voor Roefs, maar ook voor zijn mede-NEC'ers Sontje Hansen en Youri Baas wordt dat eerste duel dus bijzonder.

Uit de eerste zes kwalificatiewedstrijden peurde Nederland het maximale aantal van achttien punten. De groepswinnaars en de drie beste nummers twee plaatsen zich rechtstreeks voor het EK 2025 in Slowakije. Tijdens het EK van vorig jaar faalde Nederland met een exit in de eerste ronde.

De selectie van Jong Oranje:

Jorrel Hato (Ajax), Devyne Rensch (Ajax), Kenneth Taylor (Ajax), Ruben van Bommel (AZ), Myron van Brederode (AZ), Wouter Goes (AZ), Ernest Poku (AZ), Ian Maatsen (Borussia Dortmund), Bjorn Meijer (Club Brugge), Julian Baas (Excelsior), Max Bruns (FC Twente), Youri Regeer (FC Twente), Ryan Flamingo (FC Utrecht), Noah Ohio (Hull City), Dani van den Heuvel (Leeds United), Youri Baas (NEC), Sontje Hansen (NEC), Robin Roefs (NEC), Emmanuel Emegha (RC Strasbourg), Calvin Raatsie (Roda JC Kerkade), Neraysho Kasanwirjo (SK Rapid Wien), Million Manhoef (Stoke City FC) en Ibrahim Cissoko (Toulouse FC).

UEFA U21 Championship Qualification

Stand Groepsfase Groep C UEFA U21 Championship Qualification 2025 Slovakia

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland O21
7
7
0
0
21-2
+19
21
2
Georgië O21
6
4
1
1
6-3
+3
13
3
Zweden O21
6
3
1
2
13-5
+8
10
4
Moldavië O21
7
2
0
5
6-15
-9
6
5
Noord-Macedonië O21
6
2
0
4
3-7
-4
6
6
Gibraltar O21
8
1
0
7
3-20
-17
3
* Actueel tot en met 16 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.