Debutanten Carpi en Frosinone ontwaken uit Serie A-droom

Carpi en Frosinone zijn er niet in geslaagd hun eerste wedstrijd op het hoogste niveau op te luisteren met een overwinning. Sampdoria en Torino waren te sterk voor de promovendi.

Sampdoria - Carpi 5-2
De eerste Serie A-wedstrijd in de clubhistorie leek voor Carpi uit te draaien op een regelrechte nachtmerrie. Al na 37 minuten spelen keken de bezoekers tegen een 5-0 achterstand aan. Eder en Luis Muriel waren ieder verantwoordelijk voor twee doelpunten, terwijl ook Fernando een treffer voor zijn rekening nam.

Andrea Lazzari (foto) redde nog voor rust de eer door tegen te scoren, zodat hij de geschiedenisboeken ingaat als de maker van het eerste Carpi-doelpunt op het hoogste niveau. In de tweede helft verdubbelde de kampioen van de Serie B via Ryder Matos de productie. Sampdoria, dat na een rode kaart voor David Ivan in de slotfase met tien man verder moest, hield het bij de vijf goals uit de eerste helft.

Frosinone - Torino 1-2
Ook Frosinone bleef met lege handen achter na het eerste duel op het hoogste niveau. De thuisploeg nam via Danilo Soddimo in de zevende minuut de leiding, maar slaagde er niet in de voorsprong vast te houden. Fabio Quagliarella en Daniele Baselli hielpen Torino in de tweede helft voorbij de Serie A-nieuwelingen.