Debutant verschaft Bosz lucht: Lyon komt met de schrik vrij tegen Angers

Olympique Lyonnais heeft zondag in eigen huis afgerekend met middenmoter Angers. Peter Bosz leek voor het derde achtereenvolgende competitieduel op puntenverlies af te stevenen, maar werd in de slotfase gered door een opvallende debutant.

Olympique Lyonnais
3 - 2
Angers
Angers

Lyon had nog een appeltje te schillen met Angers, dat eerder dit seizoen in eigen huis met 3-0 won van l'Ol. Bosz kon in de verdediging weer een beroep doen op de teruggekeerde Jérôme Boateng, maar miste de zieke Karl Toko Ekambi en de geblesseerde Maxence Caqueret. De Braziliaanse aanvaller Tetê, die deze week op huurbasis overkwam van Shakhtar Donetsk, begon op de bank.

Na een klein half uur spelen kwam Lyon verdiend op voorsprong. Op aangeven van Tanguy Ndombélé zorgde Moussa Dembélé voor de openingstreffer. Vlak na rust kwam Angers langszij. Mathias Pereira Lage profiteerde van geklungel in de defensie en prikte de gelijkmaker binnen, maar de vreugde was van korte duur. Met zijn tweede treffer van de middag herstelde Dembélé nog geen minuut later de voorsprong van de thuisploeg (2-1).

Tetê laat zich gelden
Tegen de verhoudingen in sloeg Angers binnen het uur terug. Marokkaans international Sofiane Boufal rekende af met Emerson Palmieri en schoot de bal vervolgens beheerst langs doelman Anthony Lopes (2-2). In de slotfase ging Lyon op jacht naar de verdiende overwinning en die zou er ook komen. Uitgerekend Tetê haalde de trekker tien minuten voor tijd over. Op aangeven van Malo Gusto bezorgde de net ingevallen debutant Lyon de drie punten (3-2).

Door de overwinning op Angers klimt Lyon naar de negende plaats in de Ligue 1. De achterstand op de plekken die rechtgeven op deelname aan de Champions League bedraagt zes punten.