Debutant Moukoko vestigt direct records bij Jong Duitsland

Youssoufa Moukoko heeft donderdag geschiedenis geschreven. De zestienjarige aanvaller debuteerde bij Jong Duitsland en werd daarmee de jongste speler ooit in het elftal. De spits van Borussia Dortmund scoorde twee keer tegen San Marino.

Duitsland O21
7 - 0
San Marino O21

Leeftijd speelt bij Moukoko geen rol, zo bleek wel toen hij als veertienjarige aan de lopende band scoorde bij Dortmund Onder-19. Een dag na zijn zestiende verjaardag debuteerde hij al in de hoofdmacht van BVB. Donderdag was het tijd voor zijn eerste duel met Duitsland Onder-21 tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van San Marino.

De vijf jongste debutanten van Jong Duitsland:

1. Youssoufa Moukoko 16 jaar en 286 dagen
2. Florian Wirtz 17 jaar en 159 dagen
3. Julian Draxler 17 jaar en 323 dagen
4. Richard Sukuta-Pasu 18 jaar en 56 dagen
5. Mario Götze 18 jaar en 92 dagen

In de slotfase van de eerste helft sloeg Moukoko toe. Eerst deed hij dat nadat Jonathan Burkardt, die de 0-2 en 0-5 maakte, de doelman omspeelde en Moukoko bediende. De 0-3 van de voet van Moukoko ontstond uit een klutssituatie waarbij de keeper van San Marino de bal niet kon klemmen. Tom Krauss maakte de andere goal in de eerste helft, Jamie Leweling maakte na rust de 0-6.