Deal met Chelsea vormt opsteker voor AS Monaco na eliminatie in Eindhoven

Reacties

Chelsea verhuurt Malang Sarr komend seizoen aan AS Monaco. Beide clubs maken woensdagavond melding van een akkoord over een verhuurperiode met een optie tot koop. Volgens eerdere berichtgeving van The Athletic kan Monaco aan het eind van het seizoen besluiten om Sarr voor vijftien miljoen euro over te nemen.

Deal met Chelsea vormt opsteker voor AS Monaco na eliminatie in Eindhoven
© Pro Shots

Voor Monaco vormt de transfer een opsteker, daags na de pijnlijke uitschakeling door PSV in de derde voorronde van de Champions League. Voor Sarr betekent zijn overstap een terugkeer in zijn thuisland. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van OGC Nice en speelde tussen 2016 en 2020 in het eerste elftal van die club, voordat hij transfervrij overstapte naar Chelsea.

Op de hoogte blijven van al het transfernieuws? Bekijk onze speciaal ingerichte pagina op vi.nl/transfers.

In dienst van Chelsea kon Sarr zich niet ontwikkelen tot vaste waarde. Hij werd in zijn eerste seizoen verhuurd aan FC Porto, waarvoor hij negentien officiële wedstrijden speelde. Ondanks meerdere pogingen om Sarr opnieuw aan een club te verhuren bleef hij in de zomer van 2021 bij Chelsea. De Fransman kwam vorig seizoen uiteindelijk tot 21 officiële optredens, waarvan 8 in de Premier League. Zijn contract op Stamford Bridge loopt nog drie jaar door.

De linkspoot is na buitenspeler Takumi Minamino (overgenomen van Liverpool), spits Breel Embolo (overgenomen van Borussia Mönchengladbach) en doelman Thomas Didillon (gehuurd van Cercle Brugge) de vierde zomeraanwinst van Monaco. 'Ik ben blij om hier te tekenen en om terug te keren in de Ligue 1, een competitie die ik goed ken', zegt hij. 'Ik wil de club bedanken voor het in mij getoonde vertrouwen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.