Deadline-stress in Denemarken: Hjulmand selecteert voorlopig 21 spelers

Reacties

Met nog dertien dagen tot de start van het WK in Qatar druppelen de definitieve selecties binnen. Bondscoach Kasper Hjulmand van Denemarken besloot het net even anders te doen.

Deadline-stress in Denemarken: Hjulmand selecteert voorlopig 21 spelers
© Pro Shots

Elk land mag 26 spelers naar Qatar sturen, maar Hjulmand bracht maandag slechts 21 spelers goed nieuws. Op de lijst staan onder anderen sterspelers als Christian Eriksen, Simon Kjaer en Pierre-Emile Højbjerg. Wie de overige vijf plekken innemen, blijft nog even afwachten. Dat is een bewuste keuze van de Deense bondscoach, die met een aantal twijfelgevallen kampt.

Hjulmand hoopt dinsdag bijvoorbeeld meer zicht te krijgen op de situatie van Christian Nørgaard. De middenvelder van Brentford was sinds augustus uit de roulatie, maar maakt in het League Cup-duel met Gillingham mogelijk zijn rentree. Verdediger Jannik Vestergaard wacht bij Leicester City nog altijd op zijn eerste minuten van het seizoen. The Foxes spelen dinsdag in het toernooi om de League Cup tegen Newport County.

Deadline-stress
Hjulmand heeft nog een aantal dagen om de laatste vijf namen in te dienen. Volgende week maandag moeten de definitieve selecties zijn ingeleverd. Denemarken neemt het op het WK achtereenvolgens op tegen Tunesië, Frankrijk en Australië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.