De Wedstrijd van het Jaar: Cambuur en De Graafschap tegenover de KNVB

Reacties

SC Cambuur en De Graafschap staan vrijdagochtend in de rechtszaal om alsnog promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De Keuken Kampioen Divisie-clubs hebben het kort geding aangespannen vanwege de beslissing die de KNVB op 24 april nam.

De Wedstrijd van het Jaar: Cambuur en De Graafschap tegenover de KNVB
© Pro Shots

De voetbalbond besloot toen om geen promotie en degradatie toe te passen, wat leidde tot grote woede bij Cambuur en De Graafschap, omdat zij respectievelijk elf en zeven punten los van de concurrentie stonden. Henk de Jong, trainer van de Leeuwarders, noemde het zelfs 'de grootste schande in de historie van de Nederlandse sport'. Met name de handelswijze van de KNVB zorgde voor veel boosheid.

Cambuur was deze week druk om de rechtszaak zo goed mogelijk voor te bereiden. 'Het zijn hectische dagen geweest', vertelt algemeen directeur Ard de Graaf via de clubkanalen. 'Al onze focus lag op het kort geding. We hebben ons uitgebreid laten adviseren, want dit is voor ons de wedstrijd van het jaar', aldus De Graaf.

'We hebben argumenten dat het niet volgens de reglementen is gegaan. Dat zal onze jurist vrijdag gaan uitleggen aan de rechter. Wij kunnen niets anders doen dan dit. Het voelt zo onrechtvaardig. Dan moet je knokken voor je club om te krijgen waar je wel recht op hebt.' Hetzelfde geldt voor de collega's van De Graafschap. 'We hebben eerlijk gezegd heel veel vertrouwen in het kort geding. We gaan met goede moed op weg naar Utrecht', reageerde Hans Martijn Ostendorp tegenover FOX Sports.

De rechtszaak in Utrecht start om 10.00 uur en is te volgen via een livestream, die ter zijner tijd gedeeld zal worden door de clubs. Er komt nog niet direct een uitspraak, die wordt pas twee weken later verwacht.

KKD voelt zich misbruikt, over gebrek aan ruggegraat en Haagse rondselpraktijken
Bekijk hier al onze video's
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.