De vrije val van Heracles Almelo: 'Er is nu sprake van een grafstemming'

Reacties

Na een behoorlijke seizoenstart is Heracles Almelo op een hellend vlak beland. Op de bekeruitschakeling tegen HHC en het forse verlies tegen PSV volgde vrijdagavond een kansloze avond in Sittard.

De vrije val van Heracles Almelo: 'Er is nu sprake van een grafstemming'
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
4 - 1
Heracles Almelo
Heracles Almelo

De frustratie in het Almelose kamp werd tijdens de eerste helft van het uitduel met Fortuna tot uitdrukking gebracht door doelman Michael Brouwer. De keeper ging voor rust uit zijn dak tegen zijn verdedigers, nadat Alen Halilovic bij de tweede paal vogelvrij de 3-0 had mogen aantekenen. Die goal vormde een van de bouwstenen in een blamerende avond voor de promovendus, die zowel met als zonder bal lamgeslagen oogde en na een 4-0 ruststand uiteindelijk met 4-1 ten onder ging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het seizoen van Heracles ging drie maanden geleden nog zo aangenaam van start. Met een knappe oogst van elf punten uit de eerste zes wedstrijden kon de promovendus uit het oosten spreken van een puike rentree in de Eredivisie. Ook gingen de goede resultaten gepaard met behoorlijk spel. Van dat aardige voetbal is inmiddels al een tijdje niets meer over, hetzelfde valt te zeggen van de resultaten. Vrijdagavond was het spel van de Heraclieden tegen Fortuna, toch ook bepaald niet overlopend van het vertrouwen, voor rust regelrecht hopeloos. Het is een nieuw dieptepunt in een zorgwekkende reeks. In de laatste vijf duels pakte Heracles alleen een puntje (2-2) tegen grote buur FC Twente. De andere vier wedstrijden gingen allemaal verloren, met ontluisterende doelcijfers van één voor en zeventien (!) tegen. Daar kwam tussendoor de blamage in de beker tegen de amateurs van HHC (2-0) nog eens bij.

Na afloop in de catacomben blikte Brouwer terug op zijn boosheid tijdens de wedstrijd: 'We krijgen veel doelpunten tegen, terwijl ik meestal nog best wat ballen tegenhoud. Dan krijg je het gevoel: wat moet ik als keeper nog meer doen? Iedereen moet gewoon zijn werk doen. Meelopen met je man, doen wat je gevraagd wordt bij spelhervattingen tegen.' Heracles ziet de onderkant van de Eredivisie met rasse schreden naderen en de moraal daalt met de week. Hoe het tij te keren? Brouwer: 'Wat voor ons belangrijk is, is dat we met ons hart gaan spelen. Je werk doen, je aan afspraken houden. Dan kun je nog altijd fouten maken, dat doet iedereen. Maar dan krijg je wel met andere kansenverhoudingen en uitslagen te maken.' Na het echec gingen spelers van Heracles het gesprek aan met kwade supporters. Brouwer heeft begrip voor hun woede. 'Voor hen is dit namelijk het meest waardeloos. Ze rijden het hele eind hier naartoe en zien ons dan wéér zo’n wedstrijd spelen.'

Grafstemming
Duidelijk is dat de Almeloërs vol chagrijn de interlandperiode ingaan, om in de vier resterende speelronden voor de winterstop het nog op te nemen tegen Almere City FC, Sparta Rotterdam, Vitesse en Feyenoord. Brouwer: 'Er is nu sprake van een grafstemming. Een gevoel van: wat gebeurt ons? In de eerste weken van het seizoen waren we slimmer, deed bovendien iedereen zijn werk. Dat laatste is aan het verslappen en daar moet iedereen als individu wat aan gaan doen. Wij moeten er heel snel voor gaan zorgen dat we het uiterste van elkaar gaan vragen, anders komen we hier niet uit.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
sc Heerenveen
23
8
4
11
38-44
-6
28
11
PEC Zwolle
23
7
6
10
32-41
-9
27
12
Fortuna Sittard
23
7
6
10
23-39
-16
27
13
Almere City FC
23
7
6
10
22-39
-17
27
14
Heracles Almelo
23
6
4
13
29-53
-24
22
15
Excelsior
23
4
9
10
36-47
-11
21
16
RKC Waalwijk
23
5
3
15
20-40
-20
18
* Actueel tot en met 26 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.