De vrije val van Großkreutz: wereldkampioen moet weg bij derdeklasser

Reacties

Van wereldkampioen tot een contractontbinding bij een club uit de 3. Liga. Het is het verhaal van Kevin Großkreutz, die op straat zou zijn gezet door KFC Uerdingen.

De vrije val van Großkreutz: wereldkampioen moet weg bij derdeklasser
© Pro Shots

De 32-jarige Großkreutz stond tussen 2009 en 2015 onder contract bij Borussia Dortmund en was een speler op wie Jürgen Klopp zeer vaak een beroep deed. In de Champions League-finale van 2013 tegen Bayern München had de aanvaller zelfs een basisplaats. Het was geen heel grote verrassing dat bondscoach Joachim Löw de in Dortmund geboren speler opriep voor het WK 2014. Speeltijd zat er niet in tijdens het toernooi, maar Großkreutz mag zich door de Duitse triomf in Brazilië wel mooi wereldkampioen noemen.

Daarna ging het snel bergafwaarts met de loopbaan van de zesvoudige international. Periodes bij Galatasaray, VfB Stuttgart en SV Darmstadt 98 mislukten, waarna de clubs medio 2018 niet bepaald meer in de rij stonden voor hem. Uiteindelijk gooide Uerdingen de voormalige prijzenpakker een reddingsboei toe.

Aan dat verblijf is volgens verschillende Duitse media nu ook een einde gekomen, na een langlopend conflict. Großkreutz claimde al voor de coronacrisis dat hij minder salaris kreeg overgemaakt dan dat er was afgesproken. Toen de spelers tijdens de crisis loon moesten inleveren, was de oud-international daar niet zo happig op. Onder meer de Rheinische Post bericht nu dat beide partijen uit elkaar zijn gegaan.

Zo dreigt in navolging van medewereldkampioenen André Schürrle en Benedikt Höwedes ook aan de carrière van Großkreutz een vroeg einde te komen, al zien clubs wellicht een buitenkansje in de voormalige Klopp-lieveling.

Vorig seizoen speelde Kevin Großkreutz samen met Tom Boere:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.