De Vrij maakt eerste goal voor morsend Internazionale

Stefan de Vrij heeft zondagavond zijn rekening bij Internazionale geopend. De Nerazzurri verspeelden daarna wel een 2-0 voorsprong in het competitieduel met Torino.

Internazionale
2 - 2
Torino
Torino

Inter kende afgelopen week een valse start van het Serie A-seizoen. De Milanezen beleefden een succesvolle transferzomer, maar gingen bij de seizoenstart met 1-0 onderuit bij Sassuolo. In eigen huis tegen Torino begonnen de gastheren een stuk beter. Al na zes minuten was het raak voor Inter via Ivan Perisic. In de 32ste minuut was het de beurt aan De Vrij.

De 26-jarige ex-Feyenoorder was in de basis begonnen als middelste man in de driemansdefensie en zette zijn hoofd goed tegen een vrije trap van Matteo Politano: 2-0. In de tweede helft gaf Inter het initiatief uit handen en na tien minuten kwam Torino op 2-1 door een doelpunt van Andrea Belotti. De bezoekers roken bloed en kregen uiteindelijk wat ze verdienden. Soualiho Meïté schoot halverwege de tweede helft de gelijkmaker binnen: 2-2.

Torino kreeg in het vervolg zelfs nog kansen op de 2-3, terwijl Perisic en Maruco Icardi ook Inter nog de overwinning hadden kunnen bezorgen, maar het bleef bij 2-2 in Stadio Giuseppe Meazza.

Genoa begon het seizoen zondagavond met een 2-1 overwinning op Empoli. De openingswedstrijd van de thuisploeg vorige week tegen AC Milan werd afgelast vanwege de brugramp. Hetzelfde gold voor het duel tussen Sampdoria en Fiorentina. Laatstgenoemde kende zondag een sterk begin van het seizoen door Chievo met 6-1 te verslaan, Sampdoria ging met 1-0 onderuit bij Udinese, waar Bram Nuytinck en William Troost-Ekong negentig minuten meespeelden.