De Vries speelt dit seizoen weer Eredivisie

Helemaal verlost van Leicester City is hij nog niet, maar Mark de Vries gaat komend seizoen opnieuw aan de slag in de Eredivisie. ADO Den Haag huurt de fysiek sterke aanvaller voor een seizoen.

De Vries speelt dit seizoen weer Eredivisie

Nadat hij bij Leicester het afgelopen seizoen meermaals genoegen moest nemen met een rol als invaller, verruilde De Vries de Engelse club in de winterstop op huurbasis voor SC Heerenveen. Ook in Friesland was voor hem niet meer weggelegd dan een rol als pinchhitter. Hij scoorde drie keer in zeven wedstrijden.

De dertigjarige aanvaller kan bij ADO Den Haag mogelijk op meer speeltijd rekenen. Als de Engelse voetbalbond het sein op groen zet, kan De Vries zaterdag al bij ADO debuteren. De tegenstander is dan uitgerekend Heerenveen.

De Vries begon zijn profloopbaan bij FC Volendam. Na een uitstapje bij het Franse Niort belandde hij bij Dordrecht'90. Daar speelde hij zich in de kijker bij het Schotse Heart of Midlothian. Tijdens het seizoen 2004/05 volgde de overstap naar Leicester, waar hij nog een contract heeft tot medio 2008.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen