De voetbaltalkshow is weer helemaal terug

Reacties

Wie houdt van talkshows over voetbal, heeft komend seizoen niets te klagen. Met de terugkeer van VTBL en de komst van een nieuwe show op Veronica telt Nederland vanaf volgende maand liefst zes voetbaltalkshows. VI zet alle opties voor de tv-kijker op een rijtje.

De voetbaltalkshow is weer helemaal terug
© Pro Shots

Maandag

20.30 uur, Ziggo Sport: Rondo. Het programma verhuisde in januari van de zondag- naar de maandagavond. Er is nog geen melding gemaakt van een nieuw uitzendmoment, dus voorlopig staat Rondo nog ingepland op de maandagavond. In het door Wytse van der Goot gepresenteerde programma, met vaste gasten als Marco van Basten, Ruud Gullit, Ronald de Boer en Jan van Halst, ligt de nadruk meer op buitenlands voetbal en Nederlanders in het buitenland, die soms ook live worden geïnterviewd met een videoverbinding. De actualiteit wordt wat gemakkelijker losgelaten dan in de andere praatprogramma's. Eerste uitzending: nog niet bekendgemaakt.

20.30 uur, RTL 7: VTBL. Donderdag maakte RTL 7 de terugkeer van VTBL bekend. Het programma was in 2019 een kort leven beschoren met Humberto Tan als presentator, maar nu blazen Frank Evenblij en Simon Zijlemans de show nieuw leven in. In tegenstelling tot voorheen kan VTBL nu wel beschikken over beelden uit de Champions League en de Eredivisie. Theo Janssen, Jan Boskamp, Hedwiges Maduro, Anouk Hoogendijk, Aad de Mos en Ron Vlaar zijn de vaste roulerende analisten en worden wekelijks vergezeld door wisselende gasten. Eerste uitzending: maandag 8 augustus.

20.30 uur, Veronica: Veronica Offside. Iedere maandag- en vrijdagavond presenteert Wilfred Genee een nieuwe talkshow over voetbal. Hij wordt bijgestaan door Wesley Sneijder, Andy van der Meijde en Wim Kieft. Het programma kan worden gezien als de vervanger van Veronica Inside, dat een andere richting insloeg, zich meer richtte op maatschappelijke actualiteit en inmiddels door het leven gaat als Vandaag Inside. Dat programma blijft wel bestaan en wordt meteen uitgezonden na de voetbaltalkshow, die Veronica Offside gaat heten. Eerste uitzending: maandag 15 augustus.

Vrijdag

20.30 uur, RTL 7: VTBL.

20.30 uur, Veronica: Veronica Offside

Zondag

10.00 uur, ESPN: Goedemorgen Eredivisie. Iedere zondagochtend blikt ESPN vooruit op de wedstrijden die 's middags gespeeld gaan worden. In het bijna twee uur durende programma, afwisselend gepresenteerd door Milan van Dongen en Fresia Cousiño Arias, is Hans Kraay junior een vertrouwd gezicht. Vaker dan bij andere praatpogramma's schuiven afwisselende gasten aan, zoals spelers of clubbestuurders. Eerste uitzending: zondag 7 augustus.

Wisselend tijdstip, ESPN: Dit was het Weekend. Vrijwel meteen na de laatste Eredivisie-wedstrijd neemt ESPN iedere zondag uitgebreid de speelronde door. Presentator Jan Joost van Gangelen heeft twee analisten aan tafel; meestal zijn dat personen uit de vaste gastenlijst, bestaande uit Kenneth Perez, Arnold Bruggink, Marciano Vink, Kees Kwakman en Mario Been. In het programma ligt de nadruk op tactische wedstrijdanalyses begeleid door wedstrijdbeelden, maar is ook ruimte voor wisselende rubrieken als 'de kijk van Kenneth', met een opvatting van Perez, of 'Dit was ook het weekend', een humoristische terugblik van Koert Westerman. Eerste uitzending: zondag 7 augustus.

Wisselend tijdstip, NPO 1: Studio Voetbal. In het misschien wel bekendste voetbalpraatprogramma bespreken vaste gasten als Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay, Leonne Stentler en Arno Vermeulen samen met presentator Sjoerd van Ramshorst het Nederlandse voetbalweekend. Indien er een zondagavondwedstrijd is gespeeld, wordt de samenvatting daarvan getoond in het programma. Door de grote tafel – er zijn doorgaans vijf personen aanwezig – ontstaan soms uitvoerige discussies als onderwerpen worden uitgediept. Theo Janssen maakte vorige maand bekend dat hij vanaf volgend seizoen niet meer in de talkshow te zien is. Eerste uitzending: zondag 7 augustus.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.