De surprise van Koeman: dit toptalent wilde alleen maar naar Barça

Reacties

Ondanks de zeer lastige, financiële situatie haalde Barcelona deze zomer een van de meest gewilde toptalenten op de Europese velden naar Camp Nou. De werkgever van Yusuf Demir zag hem liever naar een andere club vertrekken, maar de aanvaller hield voet bij stuk.

De surprise van Koeman: dit toptalent wilde alleen maar naar Barça
© Pro Shots

Net als in Catalonië raakte in Wenen het geld langzaam op. De impact van de coronacrisis deed zich voelen bij Rapid Wien en dus zag de club zich genoodzaakt om afscheid te nemen van het pareltje van de club: Demir. Achttien jaar nog maar, sinds zijn debuut in 2019 werd hij belangrijker en belangrijker voor de club.

Zijn razendsnelle opmars in de competitie van Oostenrijk was opgevallen bij topclubs. Natuurlijk zat RB Leipzig op de eerste rang, competitiegenoot Red Bull Salzburg maakte de ontwikkeling van dichtbij mee en schotelde Demir al een plan voor dat zou moeten eindigen in de Bundesliga bij Leipzig.

Ook Borussia Dortmund en Internazionale hadden de jeugdige speler hoog op het lijstje staan en werkgever Rapid Wien had maar wat graag gezien dat Demir naar een van die clubs was gegaan. In de onderhandelingen met die clubs, zeker in het geval van Leipzig en Dortmund, had de directeur van de Oostenrijkse club immers het onderste uit de kan kunnen halen. Rapid Wien had echter pech: Demir wilde alleen maar naar het in financiële problemen verkerende Barcelona om samen te spelen met zijn idool Lionel Messi.

Zodoende werd het een compleet andere constructie voor Rapid Wien, dat eigenlijk snel geld nodig had. Barça betaalt een kleine huursom en krijgt volgend jaar de optie om hem voor een miljoenenbedrag over te nemen. De scouts van Barça zullen het nooit zo makkelijk hebben gehad. In september vorig jaar reisde een delegatie af om Demir in levende lijve te zien en al snel werd duidelijk dat Demir een pareltje was dat naar Camp Nou gehaald moest worden. Uit de eerste gespreken met diens zaakwaarnemer werd al snel duidelijk dat wat Demir betreft Barça de enige optie was.

Demir zal dit seizoen vooral wedstrijden spelen voor het tweede elftal van Barcelona, maar de achttienjarige rechtsbuiten verscheen tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen in de basisopstelling. Niet heel gek: zijn grootste 'concurrent' op de rechterflank is natuurlijk Lionel Messi, die er vanwege zijn contractsituatie nog niet bij is. En als de Argentijnse superster terugkeert met een nieuw contract, is er van enige concurrentiestrijd natuurlijk geen sprake. Voor Demir is het voorlopig echter genoeg om alleen maar met Messi op het trainingsveld te staan. Het toptalent zal daarvoor nog even geduld moeten hebben.

Demir in actie tegen Gimnàstic de Tarragona

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.